top of page

ARKIV

DESIGNOVATE 2019: FOKUS PÅ BÆREDYGTIGHED

November 28, 2019

650 elever var den 29. november samlet i Sankt Annæs koncertsal til det årlige Designovate-arrangement. Fokus i år var på bæredygtighed, og 8 designere og arkitekter fortalte om, hvordan de arbejder med bæredygtighed. Ugen efter var 150 elever samlet på Nørre G, hvor billedkunst og design- og arkitekturelever skulle omsætte deres viden i praksis i en arkitekturworkshop, hvor de designede bæredygtige studieboliger. 

Skriveworkshop med forfatter Lone Aburas

December 05, 2019

​Med udgangspunkt i elevernes egne erfaringer i en hverdag fyldt med forventninger, pres, drømme og længsler vil forfatteren Lone Aburas lære eleverne at skrive tekster vha. litterære greb og virkemidler. 

Performance med den kontroversielle Eriko Makimura

March 18, 2019

Kom og oplev den kombinerede koncert og performance af den prisbelønnede japanske koncertpianist Eriko Makimura. Eriko Makimura er uddannet klassisk koncertpianist og har fået en streng musisk opdragelse i Japan, men udfordrer det klassiske med en unik eksperimenterende og dramatisk tilgang, der gør at hendes koncerter bliver en kombination af koncert og performance.

Performance tirsdag den 19. marts kl. 9 i koncertsalen, Sankt Annæ Gymnasium.

ALLE ER VELKOMNE

Teaterworkshop med Saltomotale

November 09, 2019

​Så er årets store teaterprojekt skudt i gang på Ingrid Jespersen. I løbet af efteråret arbejder drama-, dansk- og musikklasser sammen med Musikteatret SaltoMotale, der med workshops i skuespil, frasering og musik guider eleverne igennem et storstilet projekt, som munder ud i forestillingen "Koncert for Lou". Eleverne er allerede nu gået på med krum hals, og vi glæder os til at arbejde videre med de mange inputs, indtil SaltoMortale besøger os igen.

Skriveworkshop med Theis Ørntoft

November 24, 2018

​I de sidste par uger har ca. 600 elever haft den store glæde at tilbringe en hel dag i selskab med digteren og romanforfatteren Theis Ørntoft. Theis Ørntoft har på skift besøgt de 4 skoler. Dagens titel var “Hverdag og kosmos” – og dækkede over et kreativt skriveforløb med Theis, hvor eleverne prøvede at indskrive det, der er helt tæt på i hverdagen, de personlige oplevelser og erfaringer, i langt større strukturer som samfundet, naturen, det kosmiske og det planetariske. 

Theis Ørntoft er kendt for sin økolitteratur, der med en kritisk stemme peger på den antropocæne tidsalder, en ny geologisk epoke, hvor mennesket suverænt behersker naturen og kloden og planter kimen til økosystemernes forandring og mulige kollaps. 

Forløbet var det første af to skriveværksteder med Theis, og rummet emmede af koncentration og kunstnerisk fordybede elever. Sidst på dagen læste eleverne op for hinanden af deres spændende og veldrejede tekster.

Så fik vi fejrets KULTs 10 års jubilæum

September 20, 2018

Jubilæumsfest for KULT

Den 21. september slog vi dørene op til vores jubilæumsarrangement. 

800 elever myldrede ind på Nørre G, og her arbejdede elever fra de 4 KULT-skoler sammen i forskellige workshops. Der var dramaworkshop med Line Knutzon og Mette Moestrup, litteraturworkshop med Lone Hørslev, dokumentarfilm-workshop med instruktørerne Michael Graversen og Frank Piasecki Poulsen, design-og arkitekturworkshops faciliteret af Den Skandinaviske Designhøjskole og stor kor-workshop med sangere fra RAMA vocals. Workshoppene sluttede af med fremvisninger af dagens arbejde.

KULTs 10 års jubilæum

September 20, 2017

KULT:10 Den 21. september fejrer vi, at KULT har eksisteret i 10 år - vi samler denne dag 800 elever fra de 4 KULT-skoler, og de skal hele dagen arbejde i forskellige workshops inden for KULT-fagene. Vi får besøg af dramatiker Line Knutzon, forfatterne Mette Moestrup og Lone Hørslev, instruktørerne Morten Graversen og Frank Piasecki Poulsen, arkitekter og designere fra Den Skandinaviske Designhøjskole, korledere fra Rama Vocals, som alle skal arbejde sammen med vores elever. Dagen slutter af med en fremvisning af dagens kreative og kunstneriske produkter.

Super vellykket KULT-café

May 03, 2017

KULT-café

Den 4. maj 2017 blev dørene åbnet for den første KULT-café. Og det bliver forhåbentlig ikke den sidste. Et super hyggeligt arrangement, hvor elever fra de 4 KULT-skoler til en café, der stod i kunstens tegn. Bands fra de fire skoler spillede, der blev optrådt med poetry slam og performance, elever vise egne filmproduktioner og der var lavet udstilling med billedkunst og digte. I løbet af aftenen blev et fælles maleri malet. 

KULT-caféen var et elevinitieret projekt, hvor elever fra hver skole nedsatte et udvalg, der arrangerede og afholdt caféen.

September 04, 2016

Kom til KULT-café torsdag den 4. maj fra kl. 17-21 på Nørre G
For første gang slår vi dørene op til KULT-café som KULT-eleverne på de 4 skoler selv har taget initiativet til. Der vil være bands fra de 4 skoler, kunstudstillinger, digtoplæsninger og meget mere. 

Billetter koster 20 kr. og kan købes på her 

Please reload

bottom of page